Instructie digibordlessen

De Digibordlessen zijn op een enkele uitzondering na ActiveInspire bestanden. Deze bestanden lijken op PowerPointbestanden in de zin dat een les meestal bestaat uit een aantal opvolgende interactieve pagina’s, maar bieden wat meer mogelijkheden. Om ze te openen heb je de ActiveInspire software nodig die hier gratis en veilig te downloaden is. Op veel schoolcomputers is deze software al geïnstalleerd. Als de software is geïnstalleerd en je klikt op één van de lessen in het overzicht wordt deze vanzelf met die software geopend.
Je kunt de lessen vanaf deze site openen en gebruiken, maar je kunt ze ook downloaden en opslaan op je eigen apparaat.


Download Active Inspire

Tip:

Als je een les vanaf je eigen computer gebruikt hebt en weer afsluit, kies dan niet voor opslaan. Zo zorg je ervoor dat de les een volgende keer in de oorspronkelijke staat opent en niet met eventuele veranderingen die je hebt gemaakt bij het gebruik.

In het menu van de software zitten allerlei bedieningsmogelijkheden. Om het eenvoudig te houden zijn in deze lessen de belangrijkste functies als bedieningsknoppen op de pagina’s zelf toegevoegd. Deze knoppen worden gebruikt:

Startknop: Deze knop vind je op elke titelpagina en brengt je naar de eerste lespagina.
Groene pijl naar rechts: Deze knop brengt je naar de volgende pagina.
Groene pijl naar links: Deze knop brengt je naar de vorige pagina.
Gele pijl naar links met ‘begin’: Deze knop brengt je naar de eerste pagina.
Blauw speaker-icoontje: Opent een player die het betreffende lied afspeelt.
Rood speaker-icoontje: Opent een player die de betreffende meezingversie afspeelt.
Resetknop: In sommige lessen waar elementen te verslepen zijn zorgt deze knop ervoor dat alles weer in de originele staat wordt hersteld.


Terug naar lesmateriaal